skip to Main Content

Durftevragen

Durftevragen

Durftevragen is in 2006 bedacht door Herman Dummer en Nils Roemen. Naast vele sessies met maximaal 12 deelnemers is Durftevragen inmiddels uitgegroeid tot #durftevragen en #dtv op Twitter. Er zijn twee succesvolle Facebook-groepen, één voor algemene vragen en één speciaal voor vragen over planten en dieren.

Door Durftevragen heb ik veel voor elkaar gekregen, door de hulp van anderen die ik om hulp of advies heb gevraagd. De meeste mensen willen heel graag helpen en worden daar ook blij van.

Een voorbeeld: na een keer paardrijden op een maandagavond hoorde ik dat een van de instructrices waarschijnlijk een gecodeerde sleutel van een andere manege, tijdens het paardrijden in de buitenbak was verloren. Destijds was ik al bekend met Durftevragen en had Twitter. Thuis gekomen stelde ik op Twitter de volgende vraag: wie in de buurt van #033 #Scherpenzeel heeft zin om met haar/zijn metaaldetector naar een sleutelbos in een paardenbak te zoeken #durftevragen.
Een dag later werd mijn tweet geretweet. Na 5 kwartier reageerde Henk: ‘ik wel een poging doen …’
De volgende zaterdag om 14:00 uur was hij er, met zijn metaaldetector. Om 15:45 uur vroeg ik hem hoe lang hij nog door wilde gaan, ‘nou, nog een half uur’. Het zal niet veel gescheeld hebben, maar rond die tijd haalde hij een sleutel uit het zand. Het bleek de juiste sleutel te zijn.

De succesverhalen zijn talrijk.
Een knuffelbeer die in een trein werd vergeten en tot NS-beer werd omgedoopt, vond via Durftevragen op Twitter zijn baasje van 3 jaar oud terug.
Iemand die in Rotterdam door miscommunicatie uit huis werd gezet, had dezelfde dag via Durftevragen op Twitter een nieuw huurhuis.

De meeste mensen willen graag helpen en worden er ook blij van als ze iemand hebben kunnen helpen. Herman Dummer stelt het zelfs heel scherp: ‘als je je vraag niet aan anderen stelt, ontneem je iemand een moment om blij te kunnen zijn’. Het klopt, en zelf wordt je door het stellen van je vraag ook blij, want je krijgt antwoord of wordt geholpen. Schroom niet en Durftevragen.

Let wel op dat je bij grotere vraagstukken goed over je vraag nadenkt: je krijgt wat je wenst, maar pas op dat tegen de tijd dat je het krijgt het werkelijk is wat je wenst.

Stel bijvoorbeeld 10x de vraag: waarom?

Bijvoorbeeld:

Vraag 1: waarom wil ik een eigen bedrijf beginnen.
Antwoord: omdat ik geen baas boven me wil hebben.

Vraag 2: waarom wil ik geen baas boven me hebben.
Antwoord: omdat ik niet altijd verantwoording wil afleggen voor wat ik doe.

Vraag 3: waarom wil ik niet altijd verantwoording afleggen voor wat ik doe.
Antwoord: omdat ik vind dat hij mij zou moeten vertrouwen

Enz. enz.

Daarna stel je op dezelfde manier 10x de vraag: ‘wat heb ik nodig om mijn doel te realiseren?’ of ‘wat moet er gebeuren om mijn doel te realiseren?’

Veel succes met Durftevragen.

Klik hier om naar de website te gaan.

Of klik hier voor een video van ruim 6 minuten waarin Durftevragen wordt uitgelegd.

Reageer gerust! Je mailadres wordt niet gepubliceerd!

Back To Top
×Close search
Zoeken
%d bloggers liken dit: